Herfst/winter wadloopavontuur (4 uur)

Ook tijdens de herfst en winter kun je genieten van het wad. Hoewel je misschien denkt dat wadloopbeleving in deze periode niet mogelijk is, bieden wij je graag deze unieke ervaring op het wad het gehele jaar door. De herfst/winter wadloopbelevingen worden georganiseerd samen met Landal Suyderoogh en Varen en Wadvissen met de ZK9.

Vanuit de visserijhaven van Lauwersoog varen we met de ZK9 de Waddenzee op. We varen richting de zandbanken onder Schiermonnikoog. Hier liggen zeehonden te rusten. Op gepast afstand zullen wij de zeehondjes bewonderen.

Vanaf de ZK9 gaan we vissen met een sleepnet. Zo zie je precies wat er leeft op de bodem van de Waddenzee. Uiteraard gaat de vangst weer levend over boord. Na het sleepnetvissen en zeehonden spotten, varen wij verder naar een zandplaat. Hier zullen wij een wandeling maken van ongeveer een uur. Peter Rozema, wadloopgids, zal hier alles vertellen over het wad. Na deze heerlijke wandeling op het wad gaan wij weer aan boord van de ZK9.

Praktische informatie over deze herfst/winter wadlooptocht

Kosten: € 29,50

Opstapplaats: Visserijhaven Lauwersoog

Duur: 4 uur gemiddeld

Aantal deelnemers: Minimaal 8 deelnemers

De volgorde van de bovenstaande belevenissen is afhankelijk van het getij. Het kan dus wisselen. Dit wordt uiteraard van te voren met je besproken!

Let op deze toch kan worden afgelast in geval van slecht weer.

Geschikte kleding voor deze wadlooptocht

Zorg dat je goed voorbereid bent. Het kan koud zijn, maar natuurlijk ook regenen en hard waaien. Bovendien kan niet iedereen aan boord van het schip binnen zitten. Draag dus laagjes en loop op laarzen of waterdichte schoenen.

Hoe boek ik dit wadloopavontuur?

Wil je graag dit avontuur boeken? Neem dat gerust contact op door het contactformulier in te vullen of bel 06-44456615 Peter Rozema. Uiteraard mag je altijd in de agenda kijken of er een datum naar keuze open staat. Staat je datum niet in de agenda neem dan gerust contact op voor overleg.