Wadbeleving Varen, Vissen, Zeehondjes zoeken en wandeling op een zandplaat.

Vanuit de visserijhaven van Lauwersoog varen we met de ZK9 van Schipper Eppo Lukkien de Waddenzee op. Onderweg naar een zandplaat gaan we sleepnetvissen en ondertussen speuren we de Waddenzee af op zoek naar zeehonden. Tijdens het sleepnetvissen kunt u zien wat er zoal leeft op de bodem van de Waddenzee. De vangst gaat uiteraard weer levend over boord. Vervolgens varen we door naar een zandplaat waar we een wandeling onder begeleiding van wadloopgids ————— van ongeveer een uur gaan maken.

De ZK9 is het enige schip die vanuit Lauwersoog mag vissen met een sleepnet en daardoor is dit al een unieke gebeurtenis.

Ik ga als lokale wadloopgids mee aan boord. Zowel de schipper als de gids zijn opgegroeid aan het wad en de voormalige Lauwerszee en kennen het gebied op hun duimpje.

De volgorde van bovenstaande belevenissen is afhankelijk van het getij en kan dus wisselen.

Kosten: Op aanvraag voor een groep

De tocht duurt ± 4 uur.

Opstapplaats is de visserijhaven van Lauwersoog. Tegenover Restaurette Schierzicht Havenstraat 8.

Tijdens de herfst en winter tocht word gelopen op laarzen of waterdichte schoenen. Zorg dat u goed bent voorbereid op het weer. Niet iedereen kan aan boord van het schip binnen zitten. Vanaf mei kan er worden gelopen op wadloopschoenen en korte broek. De tocht kan worden afgelast .

Vanaf mei geld het advies voor wadloopschoenen en wadloopkleding

Hoe boek ik dit wadloopavontuur?

Wil je graag dit avontuur boeken? Neem dat gerust contact op door het contactformulier in te vullen of bel 06————. Uiteraard mag je altijd in de agenda kijken of er een datum naar keuze open staat. Staat je datum niet in de agenda neem dan gerust contact op voor overleg.