Voorschriften en tips voor wadlopen

Wadlopen geschied altijd op eigen risico

Verpak je elektronica waterdicht tijdens het wadlopen

Zorg dat je autosleutels, telefoon, camera en andere elektronica waterdicht zijn verpakt. De kans dat je omvalt in een laagje water is altijd aanwezig. Het is zonde dat jouw apparatuur kapot gaat tijdens de tocht. Bewaar daarom alle waardevolle elektronica in bijvoorbeeld waterdichte rugzak of waterdicht hoesjes. Zo ben je verzekerd dat je geen schade oploopt tijdens de tocht.

Let wel op dat dit op eigen verantwoordelijk en dus eigen risico is. Wadloopavonturen is niet aansprakelijk voor eventuele schade aan elektronica of vermissing hiervan.

Kom op tijd bij een wadlooptocht

Het is raadzaam om een kwartier voor aanvangstijd aanwezig te zijn op de afgesproken plek. Te laat komen betekent vaak dat je niet meer mee kunt. Alle wadlooptochten zijn afhankelijk van tijdstip laag water en hebben een vast tijdschema waar je niet van kunt afwijken

Kleding tijdens een wadlooptocht

De juiste kleding dragen is erg belangrijk tijdens een wadlooptocht. Ga hier met zorg mee om. Lees hier meer over de kleding die je kunt dragen tijdens wadlooptochten.

Schoenen tijdens een wadlooptocht

De juiste schoenen zijn waarschijnlijk nog belangrijker dan de juiste kleding. Heb je niet de goede schoenen of loop je op oude schoenen die snel stuk gaan, dan is het vaak het einde wadlooptocht voor jou óf nog erger voor de hele groep.

Wat neem ik mee tijdens een wadlooptocht?

Uiteraard is het belangrijk om voldoende eten en drinken mee te nemen. Tijdens een zwerftocht kan de schone kleding vaak in de auto blijven. Bij een oversteek naar een eiland gaat de schone kleding en schoenen waterdicht verpakt mee in de rugzak.

Vergeet ook niet een camera mee te nemen om het wadloopavontuur vast te leggen voor later!