Beschikbaarheid wadlopen

Wanneer is het mogelijk om wad te lopen?

In principe hanteer ik geen vaste agenda voor wadlooptochten. In mijn agenda staan de dagen vermeld dat ik beschikbaar ben. Op deze dagen kunnen we op wadloopavontuur gaan! Uiteraard geheel in overleg. Daarnaast zijn er al een aantal tochten ingepland waar je bij aan kunt sluiten. Vol=Vol.

Mocht er al een geplande tocht staan op de dag naar keuze, dan is het mogelijk om aan te sluiten. Mits deze tocht nog niet vol is. Voor elke tocht wordt een maximale groep van 12 personen gehanteerd.

Staat jouw voorkeursdatum niet in de agenda? Neem dan contact op. In overleg is meer mogelijk dan je denkt.

Door op het + te klikken zie je de bijzonderheden van de desbetreffende dag.

sep
26
za
Brakzand-Schiermonnikoog. VOL
sep 26 @ 9:30 am – 2:30 pm

Wadloopavontuur Brakzand – Schiermonnikoog:

We verzamelen in de visserijhaven van Lauwersoog. Hier gaan we aan boord van een schip en na 20 minuten varen stappen we van boord op een zandplaat. Het eerste gedeelte van de tocht lopen we relatief vaak over hard zand. In het midden moeten we een paar geulen doorsteken waarvan één met sterk stromend water. Het laatste gedeelte gaat ook weer over hard zand. Eenmaal aangekomen op de dijk gaan we naar een wasplaats waar u zich kunt afspoelen. Vanaf de wasplaats kunt u naar het dorp lopen( 3km) voor een langer verblijf op het eiland. Vervoer kan ook geregeld worden ( meerprijs ). Ook zou u indien het uitkomt gelijk met de veerboot terug kunnen gaan.

Aanvangstijd is 2,5uur voor tijdstip laagwater.

Duur: na 4 uur bent u op Schiermonnikoog en is het nu afhankelijk van uw verblijf op het eiland.

Lengte 12 km

Schone kleding moet mee in de rugzak.

Prijs : €35, pp

Inbegrepen : Boot voor afzetten op de zandplaat en de veerboot retour.

Niet inbegrepen : vervoer op het eiland.

sep
27
zo
Zwerftocht Pieterburenwad. VOL
sep 27 @ 11:30 am – 4:30 pm

Een wadloopavontuur die begint op de dijk en die voert door de kwelders het wad op. Het eerste stukje na de kwelders ligt wat slik en is wat zwaar lopen. Na 15 minuten komen we de eerste prielen (zijn de uitlopers van de vaargeul) tegen. Hier kunnen we gaan zwerven over het wad naar de vaargeul. Al naar de weersomstandigheden kunnen we diep of ondiep door het water gaan om een priel over te steken. We komen weer terug op de plek waar de auto’s staan.Duur: tussen de 2,5 uur met uitbreiding naar 4 uur.
Lengte van het wadlopen: 8 tot 12 km.
Schone kleding kan in de auto blijven.
Prijs: €12,- p.p.

okt
4
zo
Volle maan-zonsopkomst Zwerftocht. VOL.
okt 4 @ 5:15 am – 9:15 am

Wadlopen met Zonsopkomst.
De naam zegt het al we gaan in de nacht bij het licht van de maan  het wad op. Aan het einde van deze tocht kun je gaan genieten van een fantastische zonsopkomst. Dit is zeker op het wad een prachtig schouwspel. Ook als het bewolkt is dan blijft de overgang van donker naar licht een mooi spektakel. De zon komt op om 7.45uur.
Prijs : €14,- p.p.

okt
9
vr
Brakzand-Schiermonnikoog.
okt 9 @ 6:45 am – 1:15 pm

Wadloopavontuur Brakzand – Schiermonnikoog:

We verzamelen in de visserijhaven van Lauwersoog. Hier gaan we aan boord van een schip en na 20 minuten varen stappen we van boord op een zandplaat. Het eerste gedeelte van de tocht lopen we relatief vaak over hard zand. In het midden moeten we een paar geulen doorsteken waarvan één met sterk stromend water. Het laatste gedeelte gaat ook weer over hard zand. Eenmaal aangekomen op de dijk gaan we naar een wasplaats waar u zich kunt afspoelen. Vanaf de wasplaats kunt u naar het dorp lopen( 2km) voor een langer verblijf op het eiland. Vervoer kan ook geregeld worden b.v. een fiets of een taxi( meerprijs ). Ook zou u indien het uitkomt gelijk met de veerboot terug kunnen gaan.

Duur: na 4,5 uur bent u op Schiermonnikoog

Lengte van het wadlopen: 10- 12 km

Schone kleding moet mee in de rugzak.

Prijs: € 35,-pp .

geef je hier op of bel 06-44456615 Peter Rozema

okt
10
za
Grote overtsteek Schiermonnikoog. plaatsen vrij
okt 10 @ 6:00 am – 3:00 pm
okt
14
wo
Wadlopen en varen Weststrand – Schiermonnikoog.
okt 14 @ 11:00 am – 6:00 pm

Wil jij Schiermonnikoog eens op een andere manier bereiken boek dan deze mooie wadbeleving met varen, strand-wadwandeling en een bezoek aan Schier. Je kunt met de laatste veerboot weer retour naar Lauwersoog. info.

 

okt
23
vr
Varen, Vissen, Zeehondjes, Wadlopen en bezoek aan Schiermonnikoog.
okt 23 @ 8:30 am – 7:30 pm

Wil jij Schiermonnikoog eens op een andere manier bereiken? Boek dan deze tocht voor een dagje totale beleving van de Wadden.

Vanuit de visserijhaven van Lauwersoog varen we met de ZK9 van Schipper Eppo Lukkien de Waddenzee op. Onderweg naar een zandplaat gaan we sleepnetvissen en ondertussen speuren we de Waddenzee af op zoek naar zeehonden. Tijdens het sleepnetvissen kunt je zien wat er zoal leeft op de bodem van de Waddenzee. De vangst gaat uiteraard weer levend over boord. We vervolgen onze vaartocht langs een zandbank waar meestal zeehonden liggen. Vervolgens varen we door naar het strand aan de westzijde van het eiland Schiermonnikoog. Onder leiding van Wadloopgids Peter Rozema gaan we van boord. We lopen in ongeveer 2 uur tijd via het strand en het wad naar het dorp. Nadat we rond 12.00uur daar zijn aangekomen bent je vrij om te doen wat je wilt. Uiteindelijk gaat je op eigen gelegenheid weer naar de veerboot die je weer terug brengt naar Lauwersoog. De laatste veerboot vertrekt om 19.30u.

De ZK9 is het enigste schip die vanuit Lauwersoog mag vissen met een sleepnet en daardoor is dit al een unieke gebeurtenis.

Ik ga mee als lokale wadloopgids. Zowel de schipper als de gids zijn opgegroeid aan het wad en de voormalige Lauwerszee en kennen het gebied op hun duimpje.

De volgorde van bovenstaande belevenissen is afhankelijk van het getij en kan dus wisselen.

Kosten: €47,50 p.p. Gezinskorting voor kinderen €2,50 dit is inclusief koffie of thee met een plak koek.

Neem gerust contact op via het contactformulier of bel Peter 06-44456615.

okt
24
za
Eiland wandeling ri. Willemsduin Schiermonnikoog.
okt 24 @ 6:15 am – 3:15 pm

Exclusieve eilandwandeling op  Schiermonnikoog richting het baken Willemsduin.

 

Een unieke wandeling die begint op de veerdam van Schiermonnikoog en die via het wad,  de kwelders,  het baken Willemsduin naar het strand gaat om uiteindelijk in het dorp uit te komen.

Kosten: €15,- p.p.  je koopt zelf je kaartje voor de veerboot en vervoer over het eiland.

Lengte: – tussen de 16  en 20 kilometer.

Duur: – 6 á 7 uur. Daarnaast van en naar het eiland met de veerboot en vervoer over het eiland.

Beschrijving van deze unieke wadloopbeleving.

We beginnen deze ochtend bij het licht van de maan op de veerdam van Schiermonnikoog nadat we hier met de veerboot zijn aangekomen. We lopen via de dijk en gaan dan het wad op. Het eerste gedeelte lopen we  dicht bij de kwelderrand waar alleen maar hard zand ligt. Bij helder weer kunnen we genieten van de opkomende zon. Eenmaal voorbij de slenken word het een beetje slikkig en kunnen we over de kwelders gaan lopen, normaal gesproken is dit in het broedseizoen en in de zomer afgesloten voor publiek. Al zwervend over de kwelders bereiken we na 3 uur wandelen het baken Willemduin. Vanaf hier lopen we door een soort van “wetlands” en de duinen naar het strand. Nu volgt er een strandwandeling van 2,5uur en komen we bij de Marlijn (strandtent) aan. Mocht deze open zijn dan kunnen we ons hier opwarmen en anders lopen we via het strand door naar het dorp. Hier nemen we uiteindelijk weer een bus of taxi naar de veerboot. Er is voldoende tijd tussendoor om je zelf meegebrachte eten en drinken te nuttigen. Als enthousiaste wadloopgids vertel ik je graag iets over het gebied waarin we lopen en beantwoord graag je vragen.

okt
25
zo
Zwerftocht Pieterburenwad.
okt 25 @ 9:00 am – 1:00 pm

Een wadloopavontuur die begint op de dijk en die voert door de kwelders het wad op. Het eerste stukje na de kwelders ligt wat slik en is wat zwaar lopen. Na 15 minuten komen we de eerste prielen (zijn de uitlopers van de vaargeul) tegen. Hier kunnen we gaan zwerven over het wad naar de vaargeul. Al naar de weersomstandigheden kunnen we diep of ondiep door het water gaan om een priel over te steken. We komen weer terug op de plek waar de auto’s staan.
Duur: 3 a 4 uur.
Lengte van het wadlopen: 8 tot 12 km.
Schone kleding kan in de auto blijven.
Prijs: €12,- p.p. Gezinskorting Kids €2,- ( 8-12 jaar).
Opgeven kan hier of bel 06-44456615 Peter Rozema.