Exclusieve eilandwandeling Schiermonnikoog

Exclusieve eilandwandeling op  Schiermonnikoog naar het baken Willemsduin.

Een unieke wandeling die begint op de veerdam van Schiermonnikoog en die via het wad,  de kwelders,  het baken Willemsduin naar het strand gaat om uiteindelijk in het dorp uit te komen. We lopen door een gebied dat tijdens het broedseizoen is afgesloten voor publiek.

Kosten: Op aanvraag. je koopt zelf je kaartje voor de veerboot en vervoer over het eiland.

Lengte: – tussen de 20  en  24 kilometer.

Duur: – 6 á 8uur.

Start: – 6.30u of 9.30u  Veerboot Lauwersoog en retour met de boot van 16.30u of 19.30u. Aanvang is afhankelijk van tijdstip laagwater.

Je dient zelf je eten en drinken mee te nemen voor onderweg.

Beschrijving van deze unieke wadloopbeleving.

We beginnen deze ochtend bij het licht van de maan op de veerdam van Schiermonnikoog nadat we hier met de veerboot zijn aangekomen. We lopen via de dijk en gaan dan het wad op. Het eerste gedeelte lopen we  dicht bij de kwelderrand waar alleen maar hard zand ligt. Bij helder weer kunnen we genieten van de opkomende zon. Eenmaal voorbij de slenken word het een beetje slikkig en kunnen we over de kwelders gaan lopen, normaal gesproken is dit in het broedseizoen en in de zomer afgesloten voor publiek. Al zwervend over de kwelders bereiken we na 3 uur wandelen het baken Willemduin. Vanaf hier lopen we door een soort van “wetlands” en de duinen naar het strand. Nu volgt er een strandwandeling van 2,5uur en komen we bij de Marlijn (strandtent) aan. Mocht deze open zijn dan kunnen we ons hier opwarmen en anders lopen we via het strand door naar het dorp. Hier nemen we uiteindelijk weer een bus of taxi naar de veerboot. Als enthousiaste wadloopgids vertel ik je graag iets over het gebied waarin we lopen en beantwoord al je vragen.

Na het broedseizoen kan deze tocht weer worden ingepland.

De tocht word zo gepland  dat we rond tijdstip van laag water op het wad zijn. Het moet tijdens de tocht wel acceptabel weer zijn.

Kledingadvies:- De tocht moet gelopen worden op hoge laarzen met eventueel een regenbroek daar overheen. Eenmaal op het strand aangekomen kun je je laarzen verwisselen voor Schoenen. Zorg voor voldoende beschermende kleding. Het kan koud zijn, hard waaien en regenen. Bij erg slecht weer word de tocht afgelast.

Vul hier het contactformulier in of bel 06———–.