Winterwadloop

Wanneer het vriest wordt de bodem van de waddenzee deels hard. Dit betekend dat bepaalde gedeeltes makkelijker te bewandelen zijn, maar winterwadlopen biedt ook een aantal exclusieve panoramas! Het is erbarmelijk koud, maar daar kun je je tegen kleden. Lees hierover meer onderaan.

Kosten: Op aanvraag

Lengte: 5 tot 7 kilometer

Duur: 2 tot 4 uur

Start: Afhankelijk van tijdstip laagwater.

Vergeet niet een flesje water te nemen voor onderweg, en misschien wat lekkers voor bij terugkomst in de auto.

Omschrijving winterwadloop

Van te voren spreken we af met de auto bij café ’t Zielhoes òf monument de wachter. In de auto kleed je je om. Eenmaal de dijk over wandelen we eerst een stukje langs polderpaaltjes. Deze werden door boeren geplaatst om steeds weer een stukje meer land te bemachtigen. Daarna gaan we het weide wad op met de blik op oneindig. Volg wel goed de gids, want als je vast komt te zitten met één been verlies je makkelijk je evenwicht en jawel, kom je helemaal onder de blubber! Hoe dan ook kom je terug met een tevreden en rustig gevoel door wat de natuur te bieden heeft.

Kledingadvies: Wadlopen in de winter is veel kouder en daarom raden we aan om (gevoerde) hoge rubberen laarsen te dragen met dubbele dikke sokken. Ook een warme trui, winddichte jas en een muts zijn een must. En natuurlijk dikke handschoenen!

Vul hier het contactformulier in voor meer informatie en beschikbaarheid.