Wadlopen met kinderen

Wadloopavonturen voor kinderen

Prikkel de nieuwsgierigheid van jouw kind met een wadlooptocht. Tijdens een tocht ontdekken kinderen wat er leeft op de bodem van de zee. Ze zien nieuwe plantjes, kunnen schelpjes zoeken en vissen met een netje. Bovendien zien ze de mooiste vogels die leven rondom de zee. Wadlopen is sportief, educatief en geen enkel kind verveelt zich met dit uitje.

Wadlopen met kinderen is educatief en uitdagend

Kinderen zijn nieuwsgierig en willen ontdekken. Wadlopen is een goede manier om kinderen meer te leren over de natuur. Het biedt een educatieve kans. Maar wadlopen biedt meer dan alleen een mooie natuur!

Kinderen leven zich graag uit in het silk. Doorsteken van stromend water en lopen naar de vaargeul. Wadlopen is dus absoluut niet saai! Het is een sportieve tocht voor jong en oud. Waar elk kind zich helemaal kan uitleven.

Waar start de wadlooptocht voor kinderen?

De wadlooptocht voor kinderen start vanuit Noorderpolderzijl. Dit is het meest noordelijke getijdenhaventje van Nederland. De vaargeul loopt dus tot aan de dijk en alle aspecten van het wad zijn dus onder handbereik. Na afloop kun je je gemakkelijk wat minder vies maken in het water en schone kleding aan doen. In Cafe-Restaurant “Zielhoes” kun je dan na afloop eventueel iets eten of drinken.

Wadlopen met kinderfeestjes en schooluitjes

Wadlopen is een sportief en educatief uitje voor kinderen. Het biedt kansen voor zowel klassenuitjes, als kinderfeestjes.

Tocht informatie

De wadlooptochten zijn geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar oud. De duur van de tocht is ongeveer 1,5 tot 3 uur. We starten altijd 2,5 uur voor het tijdstip van laag water. Het precieze tijdstip geven wij altijd door, maar is ook te zien in de agenda. Tijdens deze tocht kunnen de schone kleren in de auto achterblijven.

De prijs is voor kinderen t/m 12 jaar € 19,- (per kind) en voor volwassene €22,00 (per persoon).

Meer informatie?

Ben je nieuwsgierig welke wadlooptocht geschikt is voor jouw kinderen of kinderfeestje? Neem contact op.