Wadlopen naar Schiermonnikoog

Wadloopavontuur Grote oversteek naar Schiermonnikoog:

Dit is het grote Wadloopavontuur. De Tocht der Tochten.

We verzamelen in de visserijhaven van Lauwersoog en gaan dan met eigen auto naar de startplek ongeveer 25 kilometer verderop. We lopen eerst door de polder. Eenmaal op de dijk wordt de waterstand gecontroleerd en kunnen we het wad op.

Het eerste stuk is pittig lopen met veel slik ( half uur). Ook de eerste twee geulen zijn diep en er staat veel stroming. Hier eenmaal voorbij hebben we nog een tocht van 4 uur voor de boeg . Stevig doorlopend met af en toe een pauze worden er nog een aantal geulen overgestoken.

Eenmaal op Schiermonnikoog aangekomen en gaan we naar de wasplaats. Vanuit daar kunnen we naar het dorp met een taxi of lopend ( 3km). Uiteindelijk gaan we met de veerboot weer naar de haven van Lauwersoog.

De helft van de auto´s moet op Lauwersoog blijven staan voor de terugkeer met de veerboot die ook in de haven aankomt. Ook kan vervoer worden geregeld om ons naar de dijk te brengen. Je auto blijft dan op Lauwersoog staan en kun je na aankomst van de veerboot meteen vertrekken. Dit is wel tegen een meerprijs.

Praktische informatie over deze wadlooptocht

De gehele tocht duurt ongeveer 8 tot 10 uur lang. Met een lengte van zeker 18 kilometer. De tocht start 4 uur voor het tijdstip van laagwater. Dit tijdstip wordt aangegeven in de agenda, maar ook bij reservering. De tocht start vanwege de duur altijd in de ochtend.

Het is belangrijk dat je beschikt over een goede conditie voor deze tocht. Mocht je twijfelen, start dan eerst met een zwerftocht.

Tijdens de tocht neem je schone kleding mee in de rugzak.

De prijs voor deze tocht is een vanaf prijs. De prijs is afhankelijk van de keuzes die jij maakt. De prijs is € 40,- per persoon dit is inclusief vervoer van Lauwersoog naar de dijk. Niet inbegrepen is het vervoer op het eiland.

Landaanwinning, het begin van de tocht naar Schiermonnikoog.

Meer informatie?

Wil je graag meer informatie over deze wadlooptocht? Neem dan contact op.