Wadbeleving Varen, Vissen, Zeehondjes kijken en bezoek aan Schiermonnikoog.

Vanuit de visserijhaven van Lauwersoog varen we met de ZK9 van Schipper Eppo Lukkien de Waddenzee op. Onderweg naar een zandplaat gaan we sleepnetvissen en ondertussen speuren we de Waddenzee af op zoek naar zeehonden. Tijdens het sleepnetvissen kunt u zien wat er zoal leeft op de bodem van de Waddenzee. De vangst gaat uiteraard weer levend over boord. Vervolgens varen we via een zandbank waar meestal zeehonden liggen door naar het strand aan de westzijde van het eiland Schiermonnikoog. Onder leiding van Wadloopgids —————–gaan we van boord. We lopen in ongeveer 2,5 uur tijd via het strand en duinen naar het dorp. Daar aangekomen bent je vrij om te gaan. Huur een fiets of schuif lekker aan op het terras. aan het einde van de dag ga je op eigen gelegenheid naar de veerboot die je weer terug brengt naar Lauwersoog.

De ZK9 is het enigste schip die vanuit Lauwersoog mag vissen met een sleepnet en daardoor is dit al een unieke gebeurtenis.

Ik ga mee aan boord als lokale wadloopgids. Zowel de schipper als de gids zijn opgegroeid aan het wad en de voormalige Lauwerszee en kennen het gebied op hun duimpje.

De volgorde van bovenstaande belevenissen is afhankelijk van het getij en kan dus wisselen.

Praktische informatie over dit wadloopavontuur

Deze tocht is dag vullend. Hoe deze toch precies zal verlopen, is natuurlijk afhankelijk van het getij. De invulling kan dus wisselen.

Kosten: Vanaf € 49,50 p.p. kinderen t/m 12 jaar €47,50.

Opstapplaats: Visserijhaven Lauwersoog

Op de boot krijg je koffie/thee en een plak koek.

Er kunnen maximaal 20 deelnemers mee.

Tocht kan worden afgelast bij zeer slecht weer.

Hoe boek je deze wadlooptocht?

Heb jij nu al zin in dit avontuur? Neem gerust contact op voor de mogelijkheden. Opgeven kan via het contactformulier op bel 06———. Je kunt ook een kijkje nemen in de agenda. Staat jouw datum er niet bij neem dan gerust contact op voor overleg.