Wadlopen en varen West strand-Schiermonnikoog

Wil je Schiermonnikoog eens op een andere manier bereiken boek dan een mooie wadbeleving met varen, strand-wad wandeling en een bezoek aan Schier .

Vanuit de visserijhaven van Lauwersoog varen we met de ZK9 van Schipper Eppo Lukkien of met de “gebroeders Luden” (oude Reddingsboot) de Waddenzee op. Onderweg krijg je uitleg over de Waddenzee en valt er misschien een zeehond te spotten. Vervolgens varen we door naar het strand aan de westzijde van het eiland Schiermonnikoog. Onder leiding van Wadloopgids ———- gaan we van boord. We lopen in ongeveer 2 á 3 uur tijd via het strand en wad naar het dorp. Daar aangekomen heb je tijd om dorp/eiland te verkennen. Je hebt de tijd op Schiermonnikoog tot de laatste veerboot van 19.30 vertrekt. Na 3 kwartier varen ben je weer terug op Lauwersoog.

Kosten: vanaf €40,- p.p. Gezinskorting voor kinderen €2,50.( geschikt voor kids vanaf 8 jaar). Prijzen zijn afhankelijk van het in te huren schip.

Je krijgt hiervoor:

  • Vervoer met een vissersschip of met een oude reddingsboot naar het strand-wad van Schiermonnikoog.
  • Strand-wad beleving van 2 á 3 uur met een lokale wadloopgids.
  • Verblijf op Schiermonnikoog.
  • Retour met de veerboot naar Lauwersoog.

De tocht word gelopen op schoenen die nat mogen worden en korte broek. Droge kleding gaat mee in de rugzak. Zorg dat je goed bent voorbereid op de weersomstandigheden. De tocht kan worden afgelast.

Tocht gaat door bij minimaal  8 deelnemers.

Wil je graag meer informatie over deze wadlooptocht? Dat kan! Neem gerust contact op.