Herfst/winter wadloopavontuur (8 uur)

Wadlopen is niet alleen mogelijk in de zomer. Ook in de herfst en winter kun je heerlijk genieten van de natuur, rust en stilte van het wad. Tijdens deze tocht ga je varen, zeehondjes kijken, sleepnetvissen en maak je een heerlijke standwandeling naar Schiermonnikoog.
De herfst-winter wadloopbelevingen worden georganiseerd samen met Varen en Wadvissen met de ZK9 en Landal Suyderoogh.

Vanuit de visserijhaven van Lauwersoog varen we met de ZK9 de Waddenzee op. Dit is al een ervaring op zich. We varen richting de zandbanken onder Schiermonnikoog waar de zeehonden liggen uit te rusten. Het sleepnetvissen doen we op de heen of terugreis.

Vervolgens varen we door naar het strand aan de westzijde van het eiland Schiermonnikoog. Onder leiding van wadloopgids Peter Rozema gaan we van boord. We lopen in ongeveer 2 uur tijd via het strand en de duinen naar het dorp. Daar aangekomen zou je heerlijk kunnen lunchen en/ of het dorp op Schiermonnikoog verkennen.

Na ± 2 uur in het dorp te zijn geweest, gaan we met een bus terug naar de veersteiger waar we weer aan boord stappen van de ZK9.

Praktische informatie over dit wadloopavontuur

Deze tocht duurt gemiddeld 8 uur. Hoe deze toch precies zal verlopen, is natuurlijk afhankelijk van het getij. De invulling kan dus wisselen.

Kosten: € 49,50 p.p.

Opstapplaats: Visserijhaven Lauwersoog

Tocht gaat door bij minimaal 8 deelnemers

Op de boot krijg je koffie/thee en een plak koek. Ook het vervoer met de bus op het eiland is geregeld.

Tocht kan worden afgelast bij zeer slecht weer.

Kleding tijdens deze wadlooptocht

De tocht wordt gelopen op laarzen of hoge waterdichte schoenen. Zorg dat je goed bent voorbereid op het weer. Het kan koud zijn, regenen en hard waaien. Niet iedereen kan aan boord van het schip binnen zitten. De tocht kan worden afgelast.

Hoe boek je deze wadlooptocht?

Heb jij nu al zin in dit avontuur? Neem gerust contact op voor de mogelijkheden. Opgeven kan via het contactformulier op bel 06-44456615 (Peter Rozema). Je kunt ook kijken nemen in de agenda. Staat jouw datum er niet bij neem dan gerust contact op voor overleg.

Wadloopavonturen
Zeehonden