Dagje Schiermonnikoog. Varen, Vissen, Zeehondjes en Wadlopen

Zeehondjes kijken, Vissen, Strand-wad wandeling en een bezoek aan Schiermonnikoog .

Vanuit de visserijhaven van Lauwersoog varen we met de ZK9 van Schipper Eppo Lukkien de Waddenzee op. Onderweg naar een zandplaat gaan we sleepnetvissen en ondertussen speuren we de Waddenzee af op zoek naar zeehonden. Tijdens het sleepnetvissen kunt u zien wat er zoal leeft op de bodem van de Waddenzee. De vangst gaat uiteraard weer levend over boord. We vervolgen onze vaartocht langs een zandbank waar meestal zeehonden liggen. Vervolgens varen we door naar het strand aan de westzijde van het eiland Schiermonnikoog. Onder leiding van Wadloopgids ———— gaan we van boord. We lopen in ongeveer 2,5 uur tijd via het strand en het wad naar het dorp. Daar aangekomen bent je vrij om te doen wat je wilt. Uiteindelijk gaat je op eigen gelegenheid weer naar de veerboot die je weer terug brengt naar Lauwersoog.

De ZK9 is het enigste schip die vanuit Lauwersoog mag vissen met een sleepnet en daardoor is dit al een unieke gebeurtenis.

Ik ga mee als lokale wadloopgids. Zowel de schipper als de gids zijn opgegroeid aan het wad en de voormalige Lauwerszee en kennen het gebied op hun duimpje.

De volgorde van bovenstaande belevenissen is afhankelijk van het getij en kan dus wisselen.

Kosten: €49,50 p.p. Gezinskorting voor kinderen €2,00. Dit is inclusief koffie /thee met een plak koek. In totaal bent u ongeveer 8 -12 uur onderweg. Opstapplaats visserijhaven Lauwersoog.

Tocht gaat door bij minimaal  8 deelnemer.

Ben jij enthousiast geworden en wil je graag meer informatie? Je mag altijd vrijblijvend contact opnemen. Bel gerust 06———– of vul het contactformulier in. Natuurlijk mag je ook altijd kijken in de agenda of er een plekje beschikbaar is. Mocht jouw voorkeursdatum er niet tussen staan, neem contact op. Er is vaak meer mogelijk dan je denkt!