Varen, Vissen, Zeehondjes, Wadlopen en bezoek Schiermonnikoog

Wadloopbelevingen tijdens de herfst en winter is een zeker een mogelijkheid. Ook in de koude periodes kun je heerlijk genieten van het wad. Deze tochten vergeet je zeker niet! Durf jij het aan?

De herfst/winter wadloopbelevingen worden georganiseerd samen met Landal Suyderoogh en Varen en Wadvissen met de ZK9.

Hoe ziet een wadloopbeleving eruit tijdens de herfst en winter?

Natuurlijk is het kouder in deze periode. Bovendien is er kans op regen en wind. Maar dat houd ons zeker niet tegen. De wadloopbelevingen, in deze periode, zijn in combinatie met een boottocht. Samen met de ZK9 gaan wij de Waddenzee op. Er worden 2 soorten tochten georganiseerd. De ene is een tocht van ± 4uur en de andere is een dagtocht. In een kleine groep ervaar je op unieke wijze het wad.

Tijdens deze wadbelevingen varen we langs de zeehonden en gaan we vissen vanaf de ZK9 met een sleepnet. Zo zie je ook wat er bodem van de Waddenzee leeft. Wanneer wij van boort stappen, zullen wij een prachtige tocht maken op een zandplaat (de 4 uur durende tocht) of we gaan via het strand en de duinen naar Schiermonnikoog. Onder leiding van wadgids Peter Rozema krijg je een unieke ervaring, boordevol informatie over dit gebied.

Unieke wadlooptochten tijdens de herfst en winter

In deze periode bieden wij je twee unieke tochten aan. Tijdens beide tochten vaar je met de ZK9 over de Waddenzee, spot je zeehonden en ga je sleepnetvissen. Uiteraard ga je ook een wandeling maken op een zandplaat of via het strand en duinen naar Schiermonnikoog.

Wad(loop)beleving 4 uur met wandeling van 1 uur op een zandplaat.

Allereerst kun je kiezen voor een 4 uur durend wadloopavontuur. Je vaart met ZK9 richting Schiermonnikoog. Onderweg geniet je aan boort van een heerlijke kop koffie/thee en een plak koek. We gaan zeehondjes spotten, sleepnetvissen en een wandeling maken op een zandplaat. Lees hier meer over deze tocht.

Wad(loop)beleving 8 uur met strandwandeling van 2 uur naar Schiermonnikoog.

Kun jij geen genoeg krijgen van het wad? Dan moet je zeker voor deze tocht gaan. Tijdens deze tocht ga je ook varen met de ZK9. Ook hier spot je zeehonden en ga je sleepnetvissen. Vervolgens ga je van boort om een mooie wandeling te maken via het strand en de duinen richting het dorp Schiermonnikoog. Aangekomen op Schiermonnikoog kun je heerlijk gaan lunchen of het dorp verkennen. Na ongeveer 2 uur in het dorp gaan wij weer aan boort van de ZK9. lees hier meer over deze tocht.

Meer informatie over wadlopen in de herfst en winter?

Ben jij enthousiast geworden en wil je graag meer informatie? Je mag altijd vrijblijvend contact opnemen. Bel gerust 06-44456615 of vul het contactformulier in. Natuurlijk mag je ook altijd kijken in de agenda of er een plekje beschikbaar is. Mocht jouw voorkeursdatum er niet tussen staan, neem contact op. Er is vaak meer mogelijk dan je denkt!

Geschikte kleding voor de wadlooptochten

Tijdens een wadlooptocht in de herfst of winter draag je laarzen of waterdichte schoenen. Ook is het verstandig om laagjes kleding te dragen om goed warm te blijven. Mocht je vragen hebben over de juiste kleding, dan mag je altijd contact opnemen voor meer informatie.